Ouderreis Stanislascollege Delft
 

Zaterdag 12 mei

Bezoek aan het klooster Agia Paraskevi, dat op de rand van de Vikoskloof ligt en een spectaculair uitzicht biedt in de kloof. Vervolgens dalen we af in de Vikoskloof en wandelen die door in oostelijke richting naar Kipi (ca. 3 uur). We passeren daarbij drie historische bruggen en klauteren door een smal gedeelte van de kloof, maar komen ook door bredere stukken met een fraai zicht op het gebergte. De wandeling eindigt aan de asfaltweg, vanwaar we voor de lunch naar het dorpje Kipi rijden. (Er is een horizontalere wandeling van ca. 1 uur mogelijk naar het adembenemend gelegen kerkje Agii Apostoli als alternatief voor wie dit te veel vindt).

Aansluitend per bus naar het particuliere Museum Vrellis, een wassen-beelden-museum bij Ioannina, waar op aanschouwelijke wijze de jongste Griekse geschiedenis verbeeld wordt.

Daarna naar het hotel in Ioannina.

Verslagen

  • Monodendri en de vogels. Frederiek baadt zich in de luxe van ons hotel in Monodendri en piekert over het vogelgeluid dat ze 's avonds hoort.
  • De wandeling door de Vikoskloof. Jocelyne laat zien hoe de pracht van de Vikoskloof onze zware wandeling met al het geklauter ruimschoots compenseert.
  • Het wassen beeldenmuseum. Monique beschrijft de Griekse geschiedenis, zoals we die hebben opgesnoven in museum Vrellis bij Ioannina.
 
reis/dag03.txt · Laatst gewijzigd: 2007/08/19 01:46 door luc
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki